Wat brengt het jaar 2015

Medio 2013 namen de Ieselkapel uit Doetinchem en de Landerkapel uit Megchelen het besluit om samen verder te gaan en daarvoor een nieuwe vereniging op te richten onder de naam Iesellander Muzikanten. We spelen nu ruim een jaar in de nieuwe samenstelling. Na een periode van gewenning is de draad goed opgepakt. De muziekcommissie heeft nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd. De meeste van deze nummers zijn voor alle muzikanten nieuw en dat is goed. Dit geeft een extra uitdaging en natuurlijk oefenstof. Onder leiding van onze dirigenten Sander Waamelink en Jan Venhorst proberen we de lat steeds hoger te leggen. Natuurlijk staan de bekende egerländernummers ook nog steeds op ons repertoire.

In het eerste jaar van ons bestaan is de vereniging ook al geconfronteerd met de harde kant van het leven. In juli 2014 overleed plotseling ons gewaardeerde lid Henrie Tempels. De Iesellander Muzikanten hebben Henrie op passende wijze de laatste (muzikale) eer bewezen.

Met 2015 voor de deur hopen we op een fijn muzikaal jaar. De Iesellander Muzikanten hebben de ambitie om in 2015 het aantal optredens t.o.v. 2014 uit te breiden. Voor onze concerten verwijs ik u naar de concertagenda. U bent van harte uitgenodigd.

Met enige regelmaat treden we op in verzorgingshuizen en op evenementen als kermis, schutters- en Oranjefeesten, zowel in Nederland als in Duitsland. Het repertoire is dan ook zeer geschikt om sfeer te creëren bij dergelijke gebeurtenissen of een familiefeestje. De muzikale invulling van een themafeest van familie, vereniging of bedrijf, zoals een “Tiroleravond” willen wij graag verzorgen.