“Samen goed op weg”

“Samen goed op weg”

Medio 2013 namen de leden van Ieselkapel uit Doetinchem en Landerkapel uit Megchelen het besluit om samen verder te gaan en daarvoor een nieuwe vereniging op te richten onder de naam Iesellander Muzikanten. We spelen nu ruim een jaar in de nieuwe samenstelling. Na een periode van gewenning is de draad goed opgepakt. De muziekcommissie heeft nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd. De meeste van deze nummers zijn voor alle muzikanten nieuw en dat is goed. Dit geeft een extra uitdaging en natuurlijk oefenstof. Onder leiding van onze dirigenten Sander Waamelink en Jan Venhorst proberen we de lat steeds hoger te leggen. Natuurlijk staan de bekende Egerländernummers ook nog steeds op ons repertoire.

Om de blaasmuziek meer aandacht te geven willen we de band met donateurs verstevigen en mogelijk het aantal uitbreiden. Hiervoor gaan we de komende tijd extra aandacht besteden aan de contacten met donateurs en het donateurschap aan het publiek presenteren. Donateurs hebben vrije toegang tot de concerten die door Iesellander Muzikanten worden georganiseerd. Hiervoor betalen ze slechts de prijs van € 7,50 per jaar.

De Iesellander Muzikanten hebben de ambitie om in 2015 het aantal optredens t.o.v. 2014 uit te breiden. Zodat donateurs en fans nog meer van onze muziek kunnen genieten.

Nwjaarsconcert_2015_hulde1 Nwjaarsconcert_2015_hulde2aZondag 25 januari hebben wij in zalencentrum de Kruisberg te Doetinchem, een succesvol Nieuwjaarsconcert gegeven. Tijdens dit concert hebben we aandacht gegeven aan 2 leden van onze vereniging. Allereerst hebben we Henk Hoftijzer en zijn vrouw Dinie in de bloemetjes gezet. Henk was meer dan 60 jaar als muzikant bij diverse verenigingen aangesloten bij KNMO onze overkoepelde organisatie. Waarvoor hij een speld met een oorkonde ontving. Vervolgens hebben wij onze voorzitter Theo Dekkers en zijn vrouw Thea geëerd. Theo was namelijk 25 jaar lid van Ieselkapel, respectievelijk Iesellander Muzikanten. Theo kreeg hiervoor de “Zilveren Noot” opgespeld en de bloemen waren uiteraard voor Thea.

Dit concert hebben we herhaald op zondag 01 februari in zaal De kievit te Megchelen. Zondag 03 mei wordt het Voorjaarsconcert in het Schuttersgebouw van Willem Tell te

Silvolde georganiseerd, aanvang 11.00 uur. Entree, € 6,00 per persoon.

Iesellander Muzikanten