Over Ons

Over Ons

De Iesellander Muzikanten

Medio 2018 bestaan de Iesellander Muzikanten vijf jaar. In 2013 namen de Ieselkapel uit Doetinchem en de Landerkapel uit Megchelen het besluit om samen verder te gaan. Beide verenigingen waren vanaf de jaren zeventig actief en afscheid nemen van deze periode was niet gemakkelijk.
Terugkijkend is gebleken dat dit een juiste beslissing is geweest. Na een periode van gewenning zijn we een stabiele vereniging geworden. Het aantal donateurs breidt zich de laatste jaren weer uit en als vereniging zijn we hier heel blij mee. Dit geeft ons de mogelijkheid ook in eigen beheer concerten te organiseren en dat doen we dan ook.

De Iesellander Muzikanten staan nu onder leiding van Jan Venhorst. Jan komt voort uit onze eigen vereniging en heeft in 2016 het stokje overgenomen van Sander Waamelink, de eerste dirigent van de nieuwe vereniging. Onder leiding van Jan en soms een gastdocent, proberen we de lat steeds iets hoger te leggen.

De Iesellander Muzikanten zijn het jaar 2018 begonnen met de gebruikelijke Nieuwjaarsconcerten en bereiden zich al weer voor op de volgende concerten en optredens. Wij hopen er een geweldig mooi muzikaal jaar van te maken. Voor data en tijden verwijzen wij u naar de concertagenda. U bent van harte uitgenodigd.

Met enige regelmaat treden we op in verzorgingshuizen en op evenementen als kermis, schutters- en Oranjefeesten, zowel in Nederland als in Duitsland. Het repertoire is dan ook zeer geschikt om sfeer te creëren bij dergelijke gebeurtenissen of een familiefeestje. De muzikale invulling van een themafeest van familie, vereniging of bedrijf, zoals een “Tiroleravond” willen wij graag verzorgen.

De Voorzitter
Theo Dekkers