Iesellander Muzikanten en de Berkelkapel treden op in het Openluchttheater Engbergen.

Terwijl velen nog volop aan het genieten zijn van een wel verdiende vakantie, wordt er door Iesellander Muzikanten al weer gewerkt aan de voorbereiding van het najaarsconcert.

Door Iesellander Muzikanten worden er regelmatig concerten georganiseerd voor de donateurs c.q. de liefhebbers van blaasmuziek. Nu staat er een concert op de planning waarbij samenwerking is gezocht met “de Berkelkapel” uit Haarlo, gelegen aan de rivier de Berkel. De kapel werd in 1976 opgericht en na ruim 40 jaar is het orkest nog steeds springlevend, telt op dit moment 20 enthousiaste leden en treedt regelmatig op in Nederland en Duitsland.

Het repertoire van Iesellander Muzikanten en de Berkelkapel bestaat voornamelijk uit Egerländer blaasmuziek, gebaseerd op oorspronkelijke Boheemse volksmuziek. Het werd vooral bekend door de legendarische Ernst Mosch und Seine Egerländer Musikanten.

De Iesellander muzikanten spelen onder leiding van Jan Venhorst en de Berkelkapel onder leiding van ” kapelmeister” Geert Sprick, een goede bekende in de blaasmuziekwereld en die bij RTV- Oost het radioprogramma “Even Uitblazen” presenteert.

Het concert vindt plaats op 10 september, 14.30 uur, in het Openluchttheater Engbergen, te Voorst bij Gendringen. De entree bedraagt € 6,00 per persoon. Het theater is in de afgelopen jaren geweldig opgeknapt en is een mooie locatie om een concert voor Egerländer muziek te houden. Zelfs bij wat mindere weersomstandigheden is er door de geweldige chute goed vertoeven. 

Donateurs van Iesellander Muzikanten hebben op vertoon van hun donateurkaart vrije toegang. Bent u geen donateur, laat het ons weten en we zullen u graag als donateur begroeten. De kosten hiervan bedragen € 10,– per persoon per jaar.

Iesellander Muzikanten nodigen u van harte uit voor dit concert op een hopelijk mooie zondagmiddag.